Новата магистрала ще минава през осем населени места от община Видин

16:00, 08 фев 19 25 1605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През землищата на 8 населени места на територията на община Видин ще преминава бъдещата магистрала, част от проекта за модернизация на пътя Видин- Ботевград, предаде БНР. Парцеларният план е качен на сайта на Общината. Изпълнени са всички изисквания на Закона за устройство на територията по обявяването му, каза главният архитект Ангел Недялков. До трети март е срокът за обжалването му. Трасето на новия път беше представено на среща с граждани в общината:

"Началото на пътя е след съществуващия надлез Капитановци- Покрайна. След това вървим по старото трасе, минаваме през пътен възел, който води към Неготин, респективно Брегово след това Неготин. След това минаваме по съществуващия пътен възел, който води в посока Кула, респективно Зайчар. Минава пред Новоселци. Вече се получава отделянето на новото трасе от съществуващото трасе. Това е така нареченият пътен възел Видин, където ще се осъществи връзката на друго ниво със съществуващия стар път, който в момента води към химическите заводи. От тук нататък вече започва новото трасе на пътя."

След Новоселци пътят преминава през землището на Слана бара, между град Дунавци и Търняне. Преди Синаговци ще има пътен възел, през който ще е връзката с град Дунавци. След това покрай Синаговци пътят продължава в посока към село Жеглица и на територията на община Видин завършва при отклонението за село Ивановци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама