Арестуваха за броени часове двама 18-годишни джебчии във Видинско

12:10, 18 фев 19 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За броени часове служители на РУ-Белоградчик и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин са разкрили извършители на грабеж. За престъпното деяние в полицейския арест са задържани двама 18-годишни.

Разследването започнало след като 69-годишна жителка на с. Динково потърсила помощ в полицията в ранните часове вчера. По телефона обяснила, че към 4.22 часа двама маскирани проникнали в дома й, нападнали я и след побой й отнели наличните пари. На местопроизшествието незабавно пристигнали екипи на полицията и спешния център, медиците оказали помощ на пострадалата жена.

Криминалистите веднага разкрили 18-годишните автори на посегателството – единия - местен жител, а другия - от село Дондуково. При претърсване на обитавани от тях имоти в Динково и Дреновец разследващите открили и иззели общо 446 лева и множество веществени доказателства.

Двамата са задържани за срок до 24 часа, уведомена е прокуратурата. 18-годишният от Динково - криминално проявен, се оказва в срок на изтърпяване на 3-годишна условна присъда за идентично престъпление, извършено на 26 декември м.г. в същото село.

В процес на установяване е съпричастността на двамата задържани и към друг грабеж, извършен миналата седмица в селото, който не е бил заявен в полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама