Разбита е престъпната група, поръчала палежа на граничното полицейско управление във Видин

11:51, 29 юли 19 25 2045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разбита е престъпната група, поръчала палежа на граничното полицейско управление във Видин, съобщи на брифинг зам. главният прокурор Иван Гешев. Операцията е проведена на територията на Видин, Монтана, София и Бургас и в нея са участвали Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Извънредно: Осуетиха опит за палеж на полицията във Видин

Престъпната група се занимавала с трафик на мигранти и експлоатация на жени.

„Във вчерашния ден в тунела на Витиня е задържан лек автомобил, в който има 9 мигранти – 3 деца, 3 жени и 3 възрастни мъже. 7 от тях са с иракски произход, а двама са с ирнаски произхд. На остов на Дунав е задържана групата, която е имала „производствен банкет“. Използвани са и катери на „Гранична полиция“. Празникът е приключил тъжно за тези хора“, обясни Гешев.

По думите му има данни, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско упрваление във Видин от преди няколко месеца. За палежа  бяха задържани 2 души, които към момента още са в следствения арест.

Двамата, опитали да запалят ГПУ-Видин, били добре подготвени

„Тогава имахме информация , че палежът е поръчан от лидаера на групата, който е задържан днес при поредния опит да се трафикират мигранти“, добави Гешев, който обясни палежа като акция за сплашване.

Мигарните са превеждани през странта, настсанявани във Видини и прехвърляни с моторни лодки през Дунав в рамките на минути до румънския бряг, където румънски трафиканти поемат останалата част от маршрута.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама