Председателят на Общински съвет – Ново село Иво Вергилов напуска ГЕРБ

16:06, 07 сеп 20 / Политика 25 3509 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Председателят на ОбС – Ново село и организационен секретар на ПП ГЕРБ в Общината Иво Вергилов подаде заявление за прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ. Вергилов, който е на 31 години, е категоричен, че неслучайно подава заявление за напускане на ГЕРБ именно днес.

„Многократно съм търсил подкрепа от местното и от централното ръководство на партията за решаване на многобройните проблеми в община Ново село – и партийни, и общински. Нито веднъж не съм срещнал разбиране, отговор, или поне опит за диалог. Община Ново село е малка община със застаряващо население, но независимо от това и тук живеят будни млади хора, които искат промяна. Неточно се изразих, че не сме подкрепяни. Истината е, че ни се пречи по всякакъв възможен начин. Област Видин изведнъж стана много притегателна за партийното ръководство, след напускането на много от членовете и отдръпването на друга голяма част от тях. Но всичко, което се прави, е само показен пиар“, казва Иво Вергилов пред konkurentnews.bg. Той подчерта, че е научил за посещението на Цвета Караянчева в област Видин днес от медиите.

Още 50 души хвърлиха партийните си книжки в ГЕРБ - Видин

„За поредното показно събитие. Реших, че точно днес е моментът да напусна ПП ГЕРБ. В заявлението си за отказ от членство написах, че моята визия за бъдещето, за развитието ми като гражданин на България, за развитието на община Ново село, категорично се различават от този начин на действие“. Иво Вергилов каза още, че категорично няма да напусне ОбС Ново село, още повече, че е избран за председател на ОбС, въпреки съпротивата на ГЕРБ. За него гласовете си са дали т.н. „млади общински съветници“, т.е новите лица в местната политика, които искат промяна в управлението на Общината. 

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков: Ние вярваме на Цветанов

Припомняме, че в малката дунавска община кметът Георги Стоенелов управлява четвърти мандат, а преди 2 месеца стана и член на ПП ГЕРБ на достолепната възраст 72г. Иначе Цвета Караянчева ще раздаде 150 партийни книжки на новоприети членове от област Видин, похвали се партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама