Електрохолд оборудва учебен кабинет по електротехника в ПГ „Проф. д–р Асен Златаров“, Видин

10:14, 13 окт 23 / Регионални новини 25 857 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Електрохолд оборудва кабинет по електротехника в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Видин.

В него учениците ще имат възможност на практика да изучават елементи от електроразпределителната мрежа и да трупат знания по специалността в мотивираща обстановка. Кабинетът беше официално открит на 10 октомври от Георги Миков, изпълнителен директор, и Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЕРМ Запад, част от групата Електрохолд.

Източник: Електрохолд

„В момента енергетиката се развива изключително динамично и се нуждае все повече от специалисти с разнообразна професионална ориентация. Надяваме се чрез партньорството ни с професионалната гимназия да направим електротехниката интересна за повече младежи от града и областта. Всички те са добре дошли при нас, за да изграждаме заедно енергетиката на бъдещето“, каза Георги Миков.

„Много съм щастлива, че имаме партньор като Електрохолд. Благодарение на техния проект учениците ще могат, освен на теория, да изучават и на практика доста от елементите по електроразпределителната мрежа”, каза Насенка Димитрова, директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Инициативата на Електрохолд за оборудване на учебни кабинети по електротехника стартира през 2021 г. До момента са оборудвани два кабинета, съответно в училища в Перник и Дупница.

Източник: Електрохолд

Партньорството между Електрохолд и Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Видин продължава повече от 11 години. От тази есен 10 ученици от Видин се включиха и в програмата за дуално обучение на Електрохолд.

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Част от тази стратегия са отпусканите стипендии, стажантската програма, дуалното обучение, инициативата Седмица на възможностите, оборудването на кабини по електротехника  и специализираният сайт и бюлетин „Енергия за бъдещето“: https://energyforthefuture.electrohold.bg/.

 

 

Пресцентър на Електрохолд България

е-mail: [email protected]

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама