Северна България е в зимен капан

19:25, 28 ное 18 25 1952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна България попадна в капана на зимата. Обилният снеговалеж, силният вятър и ниските температури създадоха проблеми на много места. Стотици автомобили се оказаха блокирани по пътищата. Снегорините не можеха да чистят, защото също се оказаха блокирани в колоните от автомобили. Близо 800 машини чистят основните пътища.

Стотици коли, тирове и автобуси стояха блокирани с часове на главния път София - Варна. Целият участък между Севлиево и Велико Търново беше заледен. Ситуацията опъна нервите на всички.

От областното пътно управление обясниха, че три снегорина трябвало да обикалят трасето, но се оказали заклещени в колоната.

В Русенско също имаше затворени пътища заради снегонавявания. И няколко леки катастрофи.

Дъждът, който се изля по-рано във Варненско, изигра лоша шега на шофьорите. След рязкото понижаване на температурите на места настилките се оказаха ледени пързалки. Пострадаха няколко автомобила.

Във Велико Търново и Севлиево снегът е натрупал до 21 сантиметра. Но рекордите за днес са в Северозападна България. Във Враца падналият сняг се равнява на 27 сантиметра. Първенец е Монтана с 29 сантиметра снежна покривка.

След катастрофа рано тази сутрин камион запречи пътя между Монтана и Видин. Това предизвика задръствания и хаос на пътя. Още няколко камиона по отсечката парализираха напълно движението.

Екипи на Гражданската защита успяха да изтеглят всички закъсали. И снегорините тръгнаха. Едва към обяд движението по международния път се нормализира, а пътят беше почистен и опесъчен.

Заради снега в района станаха още над 10 леки катастрофи. Автобус падна в канавка, а кола на данъчните изхвърча от пътя. Няма пострадали.

Заради тежката зимна обстановка беше затворен и един от пунктовете на границата с Румъния – "Дунав мост".  

А на юг проблеми създадоха дъждовете. В Бургаско в ниските места се събраха големи количества вода, но пострадали няма. Стекла се вода от нивите наводни пътя Поморие - Ахелой и се наложи полицейски патрул да регулира движението. На място багери се опитаха да освободят пътя на водата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама