Немски инвеститор ще вложи 22 млн. лева в нов завод във Враца

16:30, 04 яну 19 25 2335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Немската компания "МД Електроник" ще вложи близо 22 милиона лева в изграждането и пускането в експлоатация на нов завод за производство на кабели за пренос на данни и електронни компоненти във Враца, съобщиха от общинския пресцентър.

На официална церемония кметът на общината Калин Каменов и финансовият директор на компанията - Вацлав Крал подписаха днес договор за покупката на имот общинска собственост за изграждането на завода. Фирмата ще плати на община Враца за терена за близо 1, 4 милиона лева, а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лева, уточняват в съобщението.

Предварителните намерения на "МД Електроник" са да разкрие 300 нови работни места, а началната заплата да е 1000 лева, допълват от общината.

Планира се на терена, който се намира между кварталите "Сениче" и "Кулата" да бъдат изградени производствени, логистични и офис сгради. 
Кметът на Враца Калин Каменов е посочил при подписването на договора, че инвестицията на немската компания е сред най-значителните през последните 30 години.

Договорът за покупката на терена за новия завод е бил подписан в присъствието на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, областния управител на Враца Малина Николова и председателя на Общинския съвет Румен Антов. Очаква се общинската администрация да издаде разрешение за строеж и изграждането на завода да започне през пролетта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама