Има заподозрян за обира на аптеката за онкоболни във Враца

19:26, 09 яну 19 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече има заподозрян за участие в обира на аптеката за онкоболни във Враца, пише "24 часа". Според наши източници това е служител в онкодиспансера, който се е издънил на разпита с детектор на лъжата при разследването на обира. Все още обаче няма задържан, уточниха от окръжната прокуратура, която наблюдава разследването по случая.

Наглата кражба от аптеката на комплексния онкологичен център във Враца отложи с два дни лечението на част от болните. От сряда обаче специализираната болница отново разполага с необходимите медикаменти и лечението на онкоболните е подновено, съобщи шефът на здравното заведение д-р Григор Томов.

В понеделник сутринта бе установено, че аптеката в комплексния център е разбита и от нея са задигнати само най-скъпите лекарства, предназначени за химиотерапия. Според направената ревизия липсват медикаменти за малко над 100 хиляди лева и те вероятно ще бъдат пласирани от крадците на черния пазар.

Междувременно стана ясно, че бил хакнат и софтуерът на здравното заведение, но разследването тепърва ще установява дали това има връзка с обира. Образуваното досъдебно производство пък ще изяснява защо сигналната система не се е включила и охранителите не са реагирали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама