Собственикът на "Химко": Завишеното PH във водата може да се дължи на киселинен дъжд

08:25, 05 юни 19 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава сагата с опасното вещество на територията на бившия завод ,,Химко'' във Враца. Проблемът не е решен вече 15 години. За първи път собственикът на фирмата - депутатът Станислав Попов, обяснява казуса пред БТВ.

До края на месец май фирма "Камибо" е трябвало да изпълни предписанията за безопасно съхранение на 110-те тона серовъглерод. Според комисията изискванията са изпълнени повърхностно. Веднъж фирмата вече беше глобена с 20 000 лева.

Собственикът на фирмата - депутатът Станислав Попов, обяснява пропуска с решението серовъглеродът да бъде извозен на друго място. „Ние сме взели решение, че това ще бъде извозено. Тогава тази система за наблюдение и известяване не е нужна”, каза той.

Според него всички останали предписания вече са спазени и твърденията на инспекцията са неоснователни. „Просто са ни казали, че има леко завишено PH във водата, което какво значи? Може да е валял киселинен дъжд. Това не е доказателство”, коментира още Попов.

Серовъглеродът е на територията на завода от фалирането му през 2003 г.

Станислав Попов купува фирмата, която го съхранява, през 2016 г. Вече е включен предварителен договор с фирма, която ще купи серовъглерода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама