Засилено полицейско присъствие в Галиче и Своге срещу купуване на гласове (Обновена)

12:35, 03 ное 19 25 2442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 10:21, Обновено в 12:35

 

Засилено е полицейското присъствие в Своге и околните населени места. В района са изпратени допълнително части на жандармерията, за да се попречи на евентуални опити за купуване на гласове, предаде БНР.

Още в нощта срещу неделя жандармерия нахлу в Галиче, за да осигури реда при провеждането на балотажа, съобщи "24 часа". Има постъпили сигнали, че роднина на кандидат-кмет обикаля през нощта по домовете на хората, за да ги принуди да гласуват за определен човек. 

Преди ден от МВР обявиха, че допълнителни екипи на полицията ще бъдат разположени в различни райони на страната в деня на балотажа.

В неделния ден в Галиче право на глас имат около 1 440 души. По време на първия тур на изборите имаше съмнения за злоупотреби с гласовете на болни хора.

На втори тур се изира между кандидата за кмет от ГЕРБ Страхил Стоянов и кандидатката от местната коалиция "Новото време"Цветелина Нелова, съпруга на бившия дългогодишен кмет на селото Ценко Чоков. Разликата между двамата кандидати е само 29 гласа след първи тур, което прави битката за кметското място изключително оспорвана.

 

На балотажа в Галиче има ниска избирателна активност, в сравнение с активността преди седмица, достигнала 70 на сто. Според различните политически лагери това се дължи на страх у хората или заради подадените сигнали за нарушения във врачанското село.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама