Спецакция тече в Галиче (ОБНОВЕНА)

09:41, 13 яну 20 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 7:55, Обновено в 9:41

 

В 6.30 часа днес, на територията на с. Галиче, област Враца е започнала специализирана полицейска операция, съобщиха от МВР. 

Акцията е за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред.

На място са вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Иван Гешев. Кметът на Галиче Страхил Стоянов също е на срещата с Гешев и Маринов. Присъстват още главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.

"Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението", заяви вътрешният министър Младен Маринов. "Идеята е с кмета да предприемем мерки, за да засилим сигурността в селото за в бъдеще", добави той, след като разговаря с кмета Страхил Стоянов.

"Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата", каза от своя страна и главният прокурор Иван Гешев.

Очаква се в 11 часа Врачанската окръжна прокуратура да даде подробности около бруталното убийство на 18-годишната ученичка, която в събота беше открита с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела самo от няколко дни. За тежкото престъпление в ареста са двама младежи - единият от тях призна вината си. 17-годишният Н. И., който е известен в махалата с името Аксел, е направил пълни самопризнания пред разследващите. Мотивът за нападението е сексуален.

Близките на момичето искат доживеотен затвор за убиеца. „Това е ужас, в който ни въвлече някакъв психопат, някакъв изрод”, заявяват близките. Същевременно психолози ще разговарят със съучениците на 18-годишната Андреа.

„В момента насам пътува група психолози, изпратена от Министерството на образованието и науката”, обясни директорката на училището, в което е учела Андреа. Освен съучениците й, със сълзи на очи са и учителите на момичето. Всички казват, че тя е била добра и старателна ученичка.

"Категорично смятам, че убиецът от Галиче не може да се оправи", заяви криминалният психолог Тодор Тодоров пред Нова телевизия. Той и бившият директор на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев коментираха жестокото престъпление, което разтърси селото този уикенд.

„За да поправиш нещо в себе си, трябва да имаш ресурс за това – и интелектуален, и емоционален. При този тип хора такъв няма, те са изключително примитивни”, смята Тодоров. „Всеки път говорим едно и също – такъв тип хора, ако имаха някаква емпатия, нямаше да извършат такова престъпление”. 

„Това момче е било антисоциален тип, известен с проявите си. Това момче живее сам. Откъде придобива средства, за да живее? Явно през всичките тези години на съзнателното си оформяне като човек е вършил престъпления”, коментира Ботьо Ботев. „Съответните полицейски служби са били длъжни да имат информация по отношение на този човек, да се вземат конкретни мерки за наблюдение, особено при тази проява, която е имал скоро”.

„Престъплението, което е извършил миналата година, също се е отличавало с особена жестокост ”, коментира и Тодор Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама