Разбита е престъпна група за измами във Врачанско, участвал и адвокат

16:30, 08 мар 20 / Крими 25 1728 Topnovini
снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха престъпна група с участието на адвокат във Врачанска област. Арестувани са четирима души от групата. Това съобщи Сийка Милева - говорител на главния прокурор, съобщиха от прокуратурата.

Димитър Петров – ръководител на Специализираната прокуратура, Николай Димитров – наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност изнесоха данни за проведената на 5 март операция.

Престъпната група се занимавала с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други.

Мащабна операция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами.

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

Разбиха група за склоняване към проституция в столицата

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 87 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.