Обявиха грипна епидемия и в Ямбол

16:35, 17 яну 19 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Ямболска област е обявена грипна епидемия за периода от 18 до 23 януари, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. Решението е взето на днешното заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и с острите респираторни заболявания, след регистрирана заболеваемост от 323 души на 10 000 население за дните от 14 до 17 януари. 

Учебните заведения в петте общини на областта преустановяват заниманията си, детските ясли и градини въвеждат строг контрол при приемането на децата и допълнителни мерки за дезинфекция. Прекратяват се свижданията в здравните заведения, спират плановите операции, персоналът задължително трябва да носи маски, налага се строг контрол върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията и повишена готовност за приемането на болни от грип, посочи д-р Генчева. 

Най-голяма е заболеваемостта на децата от 0 до 4 години, следвани от възрастовите групи от 15 до 29 години и от 30 до 64 години. От изследваните досега проби е установено, че грипът е от тип А, предстои да се разбере неговият щам, посочи директорът на Регионалната инспекция в Ямбол.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама