Бойко Борисов: ГЕРБ не е партия на властта

19:30, 11 окт 19 / Политика 25 6034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''ГЕРБ не е партия на властта, тя не е създадена, за да взима власт, тя е създадена, за да се опита да направи нещо по-добро'', това заяви премиерът Бойко Борисов в Ямбол, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Той беше придружен от земеделския министър Десислава Танева.

''Допускали сме много грешки, за това сме си подавали и оставката, защото вярваме в демокрацията, а най-демократичното нещо са изборите. Най-демократичното нещо е да върнеш властта и управлението на този, който ти я е дал. Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите,'' каза Борисов. 

''Никога не съм говорил защо трябва да вземем на всяка цена даден град. Ако не можем да управляваме добре, по-добре да управлява друг'', заяви той. 

''5,6 млрд. лева са дадени за здравеопазване. Близо 4 млрд. сме дали за националната сигурност и повишаването отбранителните способности на армията тази година'', посочи премиерът. По отношение на българската икономика Борисов изтъкна, че за пръв път износа превишава равнището на вноса.

Борисов отбеляза пред жителите на Ямбол, че най-голямата придобивка за тях е АМ ''Тракия''. ''Когато за първи път исках да дойда до Ямбол, пътувах три, четири часа, най-голямата придобивка за Ямбол е ''Тракия'', но на фона другите градове Ямбол изостана'', каза той. 

Борисов за натиска по границата: Докато сме с Каракачанов, няма страшно

Той подчерта важността на местното самоуправление, като заяви отново, че ГЕРБ не е създадена, за да се бори за поста, а за да се бори с престъпността и след това да гради. 

''За десет години от ГЕРБ сме направили много повече, отколкото нашите опоненти за стотици години управление'', заяви още той. 

Борисов коментира и тревожната ситуация в Сирия и заяви, че поддържа контакт с Турция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама