Подменят водопроводната мрежа в най-голямото ямболско село

20:27, 18 яну 20 / Общество 25 827 Topnovini

Продължава работата по подмяната на водопроводната мрежа в най-голямото ямболско село. До края на годината в Зимница ще бъдат основно ремонтирани и 10 улици, съобщава БНР. 

Кална вода потече от чешмите в Ямбол

В Зимница живеят над 2000 души, но честите аварии по амортизираната водопроводна мрежа са ежедневен проблем за местните. По проекта, който е по Програмата за развитие на селските райони, се предвижда всички стари тръби да бъдат премахнати, посочи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

"Вече по доста от улиците е прокаран водопроводът. Започна поставянето и на бордюри, защото по този проект е предвидено 13 км от уличната мрежа на Зимница да бъдат изцяло преасфалтирана".

Три села протестират срещу опасни пътища в Ямболско

За останалите села в община Стралджа обаче на европейско финансиране не може да се разчита, тъй като броят на жителите е недостатъчен за кандидатстване по оперативните програми. "От тук нататък вече чакаме и държавата, виждам че се търсят мерки", коментира Иванов. 

В цялата област водопреносната мрежа е на повече от 60 години, а загубите на питейна вода по нея са от 50 до 80 процента.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи