От МВР не пазели партиите, а институциите

15:21, 13 авг 20 25 2517 Шрифт:
Редактор:

МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, МВР пази институциите. Това заяви главният секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов в Елхово, където заедно с новия ресорен министър гл. комисар Христо Терзийски връчиха награди на всички, помогнали в гасенето на пожара в Лесово.

По думите му в момента органите на реда трудно могат да „угодят“ на всички. 

Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме и да освободим това, което се възпрепятства свободното придвижване. Протестиращите казват да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно. МВР ще го има, независимо коя политическа сила. Минали сме през много управления и винаги сме били на първа линия, защото това ни е оснвоното задължение“, допълни Иванов, цитиран от bTV. 

Министърът на вътрешните работи коментира проваленото извънредно заседание на Народното събрание и защо той не е присъствал в парламента. 

„Аз все още не мога да вляза в ролята на политик. Разберете ме, че след 2-3 седмици министър още не мога да отговарям политически на този въпрос. Знам, че освен групата на ГЕРБ и останалите представители на различни политически сили, включително и независими депутати, не са отишли“, коментира Терзийски. 

Ресорният министър допълни, че въпреки всичко е бил подготвен с отговори за действията на ведомството по време на протестите. Той уточни, че СДВР работи върху два сигнала за нарушаване на обществения ред по време на днешната демонстрация пред парламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама