Русенски деца с успехи от международни музикални фестивали

20:46, 30 юни 15 / Култура и наука 25 125 Topnovini
Младата рок изпълнителка Катрин Радева, солистка на Детска вокална група „Слънце”, с ръководител Наталия Константинова, участва в Международния музикален фестивал "Вярвай, искай, можеш", който се проведе на 20 и 21 юни в София, съобщиха от пресцентъра на общината.

Катрин взе участие в две категории. Като индивидуален изпълнител спечели сребърен медал във втора възрастова група и в категория "Нова песен" отново взе второ място, но с песента "Рок послание" на Светослав Лобошки.

Членове на журито бяха рок-певицата Роберта Ганева, композиторите Асен Драгнев и Адем Имери от Република Македония. Те оценяваха близо 100 деца от България и съседните балкански държави, разпределени в различни категории.

Друга талантлива солистка от „Слънце“ - Мира Пуйкова, спечели първа награда на Международния конкурс “Андантино“, който се проведе в края на месец юни в град Букурещ, Румъния. Участието на Мира беше награда за представянето й в международен конкурс през октомври миналата година, отново в столицата на Румъния, лично връчена й от президента на фестивала Стефан Йордаке.

Талантливата възпитаничка на Наталия Константинова се състезава с деца от Румъния, Молдова и България. Тя изпълни песента ,,Котешки проблеми“, написана специално за нея от композитора Валери Костов. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани