Съд за грък, опитал да пренесе марихуана за близо 2 млн. лева през границата

11:38, 30 юли 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцки гражданин, пренесъл марихуана за близо 2 милиона лева през границата ни с Гърция, влиза в съда. Днес Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителния акт срещу Клеантис Димопулос.

Той е обвинен в пренасянето на 489 килограма марихуана през граничен пункт "Кулата" на 29 април тази година около 20.10 часа. Паричната стойност на наркотичното вещество е 1 957 448 лева. То било укрито в тайник на товарния автомобил, с който Димопулос искал да напусне страната ни. По време на щателна митническа проверка били открити 275 пакета, пълни с веществото.

Шофьорът на ТИР-а е осъждан за притежание и разпространение на стоки без акцизен бандерол. За това провинение през 2013 година гръцкият гражданин е осъден на 3 години затвор с 4 години изпитателен срок и глоба от 30 000 лева.

На Клеантис Димопулос е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража". Разследването срещу него е продължило три месеца като през това време са разпитани десетима свидетели и са направени автотехническа, техническа и физико-химична експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама