Учителка от Попово беше наградена в конкурс за детска рисунка

08:15, 30 авг 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учителка от Попово получи специална награда от конкурс за детска рисунка на тема „Аз обичам волейбола“. Искра Хаджииванова, която води кръжок по рисуване успя да мотивира солидна група малки художници, фенове на спорта, които да участват в творческата надпревара. За своята активност и всеотдайност към децата, преподавателката получи волейболна топка с автографите на националите и билет за Европейското първенство за мъже.

Конкурсът беше иницииран от специализираният волейболен сайт BGvolleyball.com и сайтът за детско-юношески спорт Viasport.bg, съвместно с Българска федерация волейбол. Поводът е предстоящото Европейско първенство за мъже от 9 до 18 октомври, на което България и Италия са съвместни домакини, а у нас двубоите ще се играят в София и Варна.

"Идеята веднага намери широк отзвук, като творбите на малките художници започнаха да пристигат на редакционната ни поща. Най-активни обаче се оказаха група деца от град Попово, които посещават кръжок по рисуване. Ръководителката на кръжока госпожа  Искра Хаджииванова се оказа запален фен на волейбола, като успя да предаде тази искра и на своите ученици. А те превъплътиха своите чувства и емоции на белия картон. Страхотни  творби на малки художници!" споделиха организаторите.

Конкурсът продължава до 30 септември, а след това всички творби ще бъдат изложени във фоайето на зала Арена Армеец в София по време на Европейското първенство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама