Мария Белова: Съборът на каракачаните показва уникалните традиции на етноса

09:30, 30 авг 15 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният представител Мария Белова приветства гостите на 24-я Национален събор на каракачаните в България, който се проведе в местността Карандила. Мария Белова е единственият депутат от каракачанския етнос и зам.-председател на Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България – организатор на събора.

„Националният събор на каракачаните в България не е обикновено събиране на нашия етнос, а дълбока връзка между всички нас, обединение в името на традициите на дедите ни и опазване на родовата памет. Националният събор показва на света уникалните ни обичаи, символизиращи пътя на нашия народ, преминал през много изпитания, но които не успяха да го  пречупят. Гордея се, че през годините останахме сплотени, че продължаваме да ценим семейните ценности и предаваме това на поколенията” каза от депутатът от ГЕРБ-Сливен Мария Белова.

Сред гостите на форума бяха посланикът на Гърция у нас Димостенис Стоидис, зам.-областният управител Камен Костов, кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев, общински съветници от ГЕРБ-Сливен и др.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама