Данчо Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папазов и още куп звезди спортуват в Бургас (снимки)

12:22, 30 авг 15 / Спорт 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едни от най-големите атлети и звезди на спорта днес са в Бургас. Гимнастикът Йордан Йовчев, лекоатлетката Тереза Маринова, баскетболните треньори Тити Папазов и Петко Маринов, волейболистът Евгени Иванов-Пушката, световната шампионка по карате Гергана Апостолова и още изявени наши спортисти са в черноморския град по повод инициативата „Живей активно!”, подкрепяща балансирано хранене и активен начин на живот.

Мащабната спортна проява е част и от събитията по повод избирането на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 г.

Всички тези изявени наши спортисти се събраха пред Пантеона, след като преди това участваха в три похода, преминали през Морската градина. Единият лъч беше съставен от велосипедисти, които потеглиха от Моста. Те бяха предвождани от Тереза Маринова, а в редиците на колоездачите беше и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева. Вторият поход, съставен от пешеходци, тръгна от Морското казино. Неговият водач се отличаваше над всички останали в буквалния смисъл на думата – това беше 210-сантиметровият Евгени Иванов, наричан Пушката. Третият поход се състоеше от младежи и девойки с ролери и скейтове. Той потегли от Графичната база пред сърф клуба до северния плаж.

Участниците в трите лъча се събраха малко след 10,00 часа на площада пред Пантеона, където е издигната сцена по случай събитието. Първи пристигнаха велосипедистите, като начело беше бургаската поп звезда Рафи Бохосян с високоговорител в ръка. Малко след това той се присъедини към Деян Славчев-Део като водещи на шоуто.

Всички спортни звезди се качиха на сцената, където получиха купи за участието си в инициативата „Живей активно!”. После някои от тях потеглиха на поход към друг символ на Бургас – Гъбката. А пред Пантеона няколко десетки хора разкършиха тела в ритъма на зумбата, ръководени от специален инструктор.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics, Beat-Box, зумба, готвене, Kangoo Jumps и забавления за домашни любимци. Тереза Маринова е наставник по детска лека атлетика. Евгени Иванов-Пушката ще се включи във волейболния турнир, организиран на Централния плаж. Феновете на Beat-Box ще могат да вземат уроци от световния шампион Skiller.

Финалът на „Живей активно!” в Бургас ще бъде в 18:30 часа, където на сцената пред Пантеона ще започне концерт с участието на Лора Караджова, Рафи, Лео, Играта, Skiller, Сантра, Кристина Дончева, Ангел Ковачев, Павел и Венци Венц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама