Борисов: Намерихме формулата за борба с корупцията и контрабандата

13:04, 30 авг 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата със звената, които създадохме. Далеч съм от мисълта, че това ни е таванът. Сега ще излязат резултатите за третото тримесечие и ще видите, че приходите в бюджета продължават да растат”, похвали се във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от партийния пресцентър.

Изказването му е пред младиже от ГЕРБ, които са на осмия си летен университет в града.

Борисов увери, че ако се продължи по този начин, ще има пари не само за пенсионерите и майките, но и ще бъдат запълнени дупките в бюджета, оставени от правителството „Орешарски”.

Премиерът за пореден път спомена, че при предишното управление са спирани еврофондовете, а сега се пускат.

По думите му преди шест години „България имаше „гигантското“ усвояване от под 1%. Дадоха ми съвет да сформираме екипи в правителството, да се обърнем и към местната власт, които също да създадат своите експертни екипи, които да направят така, че да се работи по европейски образец. В момента имаме към 93% усвояване на европейски пари”.

Премиерът увери, че министрите няма да участват в предизборната кампания, затова тежестта пада изцяло върху партията. „Нещото, което е по-важно от изборите, е да не допускаме политическа нестабилност на правителството“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама