Депутатите работиха поне 4 часа по-малко (обновена)

13:59, 29 сеп 15 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентът приключи работа четири часа по-рано от планираното и след проблемите с кворума от по-рано днес, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Първоначално днес кворумът бе събран благодарение на депутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, АБВ, Патриотичния фронт и "Атака". Шестте формации събраха крехкото мнозинство от 121 души едва при четвъртия си опит. Броени минути след обявяването на кворума от Цецка Цачева масово депутатите започнаха да излизат от пленарната зала. 

Парламентарната група на БСП изчака в стаичката си да бъдат разгледани няколко текста от образователния закон, заради който по-рано бойкотираха заседанието. 

При вида на рехавите редици на управляващите депутати Стоян Мирчев от БСП влезе в пленарната зала, за да поиска поименна проверка и да провери дали "златният пръст на "Атака" отново ще спаси мнозинството". Секретарят на ПГ на ГЕРБ Станислав Иванов напомни на председателя на НС Цецка Цачева, че поименна проверка може да бъде поискана единствено от член на ръководството на парламентарна група, какъвто Мирчев не е.

Лидерът на столетницата Михаил Миков се показа от кулоарите, за да потвърди желанието, изразено от съпартиеца му. Проверката показа, че в залата няма необходимия брой от 121 народни представители и така БСП спечели битката за кворума. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама