Синият талон на шофьорите остава в историята

14:00, 29 сеп 15 / Политика 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синият талон, който е неразделна част от свидетелството за управление на моторни превозни средства, ще остане в историята. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, цитиран от “Нова телевизия”. Очаква се това да се случи след между 6 и 8 месеца.

“Ще има и пълна автоматизация на процеса на плащане на глобите. Ще се минимизира писането на акта и масово шофьорите ще бъдат глобявани с фишове. За целта всички пътни полицаи ще бъдат оборудвани с таблети”, подчерта той.

Основната причина за нововъведенията е ширещата се в “Пътна полиция” корупция. По думите му, регистрацията на автомобилите също е звено, в което има корупционни практики, затова ще регистрираме колите си също по електронен път.

Продължава и оборудването на всички патрулни автомобили с видеокамери.

Катаджиите пък ще минават тестове за интегритет, които ще установяват лоялни ли са към системата и склонни ли са към корупционни практики. Ще има и системна ротация на служителите в различните дирекции.

Другите проблеми са течът и търгуването с информация на служителите в МВР. На определено време служителите ще минават и детектор на лъжата, тъй като процедурата е скъпа това ще се случва при съмнение за корупция.

МВР ще ревизира имуществото на своите служители. В момента те подават имуществени декларации, но те са само на хартия. В новите мерки срещу корупцията в МВР е записано, че ще трябва да се декларира и имуществото, което се ползва от служителите, независимо на чие име се води то.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама