Изявени творци събират средства за болни от диабет варненчета

14:43, 29 сеп 15 25 781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална благотворителна кампания за дарение на инсулинови помпи и консумативи за тях за нуждаещи се деца започна във варненската болница "Света Марина”. В инициативата се включиха широк кръг общественици и организации, както и изявени български творци.

Всички средства от продажбата на новия си албум "Писмо до теб" Мариана Попова ще дари за сърцатата мисия. Тя посвещава първата песен "Аз знам“, в изпълнение с талантливата цигуларка Десислава Кондова, на децата с диабет в България.

И варненският художник и график Ники Събев не остана безучастен към благородната кампания и предостави 35 броя подписани и подпечатани авторски отпечатъка от лимитираната серия от 40 броя на творбата "Лодки в сълзите", участвала на Международното биенале на графиката през 2015 г. Цялата сума от продажбата на първата графика, както и 1/3 от цената на останалите бройки, авторът предоставя изцяло в полза на кампанията.

Официалният представител на Варна в Брюксел Биляна Раева съдейства от началото на кампанията при провеждане на срещи и разговори с Европейския съюз, Европейския парламент и Комитета на регионите, при които са обсъждани добри практики и примери от държавите членки на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама