Професионализмът на Кирил Йорданов е в основата на широката подкрепа за кандидатурата му

14:49, 29 сеп 15 / Политика 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избрахме да подкрепим Кирил Йорданов за кмет на Варна заради доказания му професионализъм и защото искаме Варна отново да бъде морската столица, която познаваме. Около тази теза се обединиха представителите на партиите, сдруженията и движенията, които са част от МК "Кирил Йорданов – кмет на Варна” на пресконференция, на която бяха представени кандидатите за общински съветници от листата.

"Познаваме Ви! Сигурни сме, че достойно ще работите за просперитета на Варна", каза Марийка Живкова от Движение за социален хуманизъм.

"Успешна кампания и победа за по-добро бъдеще и социално равенство на всички ни", пожела Даниела Йорданова от Българска социалдемократическа партия.

"Кирил Йорданов е потомък на тракийци. През годините той е направил много за диаспората във Варна, с което заслужи доверието на варненци за нов мандат", категоричен бе Стефан Начев от ПК "Тракия”.

"Ние предпочитаме Кирил Йорданов, защото той е дозакал се кмет и смятаме, че отново ще бъде успешен кмет на морската столица", декларираха от партия "Българска социалдемокрация".

"Избрахме тази коалиция, за да изберем професионализма! Успех в кампанията и изборна победа", пожела Максим Страхилов – областен координатор на Обединение на българските националисти "Целокупна България”.

Младен Станев от БЗНС – Никола Петков заяви: "Подкрепяме Кирил Йорданов, защото знаем, че може. Всички земеделци го познаваме като достоен кмет и управленец. Ние сме категорични, че нито има време, нито искаме да чакаме някой тепърва да се учи как да управлява Варна!”

Шестима представители на други формации допълнително декларираха, че на предстоящите местни избори ще изберат за кмет на Варна Кирил Йорданов. Сред тях са "Другата България" – обединение на живеещите в чужбина българи.

"Искам да изкажа лично нашата подкрепа към Кирил Йорданов, която вече писмено сме декларирали преди седмица", обясни Божидар Томалевски, председател на ПП "Другата България”. Няма друг кмет в България, който да е направил толкова много за българите по света. Големите маргинали превръщат изборите в нечестна надпревара. Като потърпевш от сагата с КТБ искам да обявя, че всички ние сме против увеличаването на задлъжнялостта на Варна към банки за последната година. Не желаем Варна да се ръководи в тази посока. Ето защо ние подкрепяме Кирил Йорданов, направете го и Вие", призова председателят.

"Варна се строеше без кредити по времето на Кирил Йорданов. Ние гласуваме пълната си подкрепа за този достоен човек и изключителен управленец", декларира Васил Данев – председател на Федерация на обединените ромски общности.

"Искаме нов управленски екип и за това активно участваме и поддържаме кандидатурата на Кирил Йорданов, заяви Антон Оризаров от ГС "Морал”. – Смятаме, че дойде времето всякакви глупаци и шутове да напуснат политиката и да спрат да имат ангажимент към съдбата на българите. Даваме доверието си на Кирил Йорданов, защото той е направил за Варна повече от всеки друг кмет".

"Подкрепяме Кирил Йорданов, заради подготвени европроекти, с реализирането на които сме сигурни, че качеството на живот във Варна коренно ще се промени към добро. Предложихме ги и на другите кандидат-кметове, но никой не пое ангажимент. Сами си отговорете защо, заяви Пламен Ямболов от НД "Грамада”.

"Вярваме в Кирил Йорданов. Сигурни сме, че под негово ръководство Варна отново може да стане морската столица, която познаваме и обичаме. По управленски качества и опит той няма конкуренция! Знаят го и го признават всички останали кандидати за кметове на Варна. Всички ние знаем, че само Кирил Йорданов може да се справи. Успех на всички!" – пожела Стоян Пенев, председател на Партията на средната класа.

"Дойдох лично от София, за да подкрепя моя приятел и дългогодишен приятел и на баща ми – Кирил Йорданов", каза пред пълната зала Тодор Славков. "Аз съм софиянец, но съм категоричен, че Варна – по времето на Кирил Йорданов, стана много по-хубав град. Желая му успех! И на добър час!", допълни Славков.

В листата на Коалицията присъстват дузина с имената, производни на Йордан. Това е чиста случайност, коментира Кирил Йорданов. Според неговото обобщение най-много в листата са икономистите, юристите и хората с частен бизнес. 30% от кандидатите за общински съветници в листата са жени. 30% са и представителите на гражданската квота. Най-възрастният кандидат е адмирал Димитър Павлов – на 78 години, а най-младият е Жерардин Иванова – на 25 години. Средната възраст на кандидатите в листата е 50 години.

Гърба на всички "ще пази” последният в листата –  икономистът Михаил Михалев от ПП "Обединение на българските националисти – Целокупна България”.

Водачът на листата и кандидат-кмет Кирил Йорданов уточни, че на следващата пресконференция ще представи управленската си програма за мандата си като кмет.

"Аз съм от партията на Кирил Йорданов. Той винаги е декларирал, че неговата партия е Варна", каза любителката на бънджи скоковете Пенка Балева. 80-годишната варненка поднесе китка здравец с пожелание за успешна кампания и победа на предстоящите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама