Запълнени са подготвителните групи за 5- и 6-годишните в Пловдив

14:52, 29 сеп 15 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка са класирани или вече записани, съобщиха от Община Пловдив.

Обявените места бяха достатъчни за всички възрастови групи, коментират от общинската администрация. Има и некласирани деца, но в случая става дума за несъвпадение на желанията на родителите с възможностите на детските заведения за прием.

Експертите от отдел "Образование" напомнят, че родителите следва да обърнат специално внимание на публикуваните за всяко следващо класиране места и да подават заявления за тях, за да имат шанс за класиране.

Некласираните за първа и втора възрастова група все още могат да кандидатстват за свободни места детските заведения с повече места - ЦДГ "Рая" в район "Западен",  ЦДГ "Еделвайс" и ЦДГ "Белослава" в район "Тракия", ЦДГ "Чучулига" в район "Централен", ОДЗ "Ралица" в квартал "Коматево" в район "Южен".

ЦДГ "Рая" е изключително удобна за достъп и е в близост до район "Южен" и до район "Централен".

Детската градина отвори врати преди 4 години и материалната база в нея е по най-новите стандарти. По-големият брой места е вследствие на едновременното освобождаване на база за 4 групи, поясняват от Общината.

За прием в детските градини със свободни места могат да кандидатстват всички деца, независимо от района на местоживеенето им. Намаленият брой точки няма да е пречка за прием.

Следващото класиране ще се проведе на 15октомври. Свободните места за него ще бъдат обявени до 6 октомври. Конкретните срокове за подаване на заявления са публикувани на страницата на системата за прием www.dz-priem.plovdiv.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама