20 заявления за достъп до информация са постъпили в РИОСВ - В. Търново от началото на 2015 г.

15:08, 29 сеп 15 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 20 са постъпилите заявления за достъп до информация от началото на годинатa и всички са получили информация, съобщиха от РИОСВ – Велико Търново. От поискалите информация по Закона за достъп до обществена информация. един е гражданин, останалите заявления са от фирми, общини и институции.

Търсената информацията, запазва тенденцията от 2014 година и е свързана с данни от мониторинга на околната среда, справки за постъпили инвестиционни предложения, планове и програми в защитени зони по НАТУРА 2000, резултати от контролната дейност и издадени административни актове.

Съгласно Закона за достъп до обществена информация и Закона за опазване на околната среда, всеки гражданин има право на достъп до информация за състоянието на компонентите на околната среда и факторите, които могат да им окажат въздействие.

Инспекцията предоставя информация, свързана с работата на институцията на своята интернет страница – www.riosvt.org. Базата от данни се актуализират своевременно, уточниха експерти от ведомството.

Вчерашният 28-ми септември бe Международният ден на правото да знам. Традиционно инспекцията отчита своята работа, свързана с достъпа на граждани, фирми и институции до екологична информация, използвайки механизмите на Закона за достъп до обществена информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама