Млади русенски художници се завърнаха с награди от национален конкурс

15:09, 29 сеп 15 / Култура 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Творби на деца от Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Маргарита Хрисандова участваха в Национален конкурс за детска рисунка в рамките на ежегодната Национална награда за изобразително изкуство „Захарий Зограф“, връчвана от Община Самоков. За представянето на младежите съобщава прес центърът на Община Русе.

За своята творба „Зографите“ Кристина Ангелова на 12 години бе отличена с трета награда във възрастова група от 11 до 15 год. Конкурсът има за цел не само да мотивира деца и младежи да се занимават с изобразително изкуство, но и да научат повече за самоковските зографи.

Друг възпитаник на Школата Тодор Колев на 11 год. спечели първа награда и получи грамота и златен медал от 5-ти Международен конкурс за детска рисунка в Куртя де Арджеш, Румъния. Темата на конкурса бе „Традиционните професии в моята страна“, като творбата на талантливия русенски художник, наречена „Грънчар“ бе отличена като изключително художествено представяне на една от традиционните професии в България. Тя е поместена в каталог с всички наградени творби на участниците в конкурса.       Също така през септември в гр. Банско се проведе награждаване на отличените участници в Световен конкурс за детска рисунка Банско 2015. Виктория Христова на 7 год. и Кристина Ангелова на 12 год., възпитаници на г-жа Хрисандова бяха наградени съответно със златен медал и поощрителна награда. В конкурса участваха творби на деца от Мароко, Казахстан, Хонконг, Австралия, Канада, Украйна, Индонезия, Сингапур, Тайланд, Шри Ланка, Румъния, Македония, Литва, Латвия, Турция, Виетнам, Холандия, Кения, Полша, България и др. Всички отличени творби са поместени в каталог, поднесен като подарък на всеки участник по време на церемонията по награждаването в гр. Банско.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама