В планинската част на Сливенска област с повече дъжд

15:42, 29 сеп 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-много дъжд е паднал в планинската част на Община Сливен. Няма сигнали за наводнени имоти, съобщават от администрацията и поясняват, че между 22 и 44 л/кв м са падналите валежи на територията на Oбщинта през последното денонощие. По-големите количества от дъжд са в планинската й част – селата Въглен, Стара река и Ичера, съобщи инж. Снежана Кънева – началник на отдел „ Сигурност, управление при кризи и ОМП". 

„Това предполага увеличение на водния отток на реките, вливащи се в Тунджа или Камчия. Към момента тяхното ниво е нормално и няма опасност от преливане. Извършените превантивни мероприятия по подобряване проводимостта на реки и дерета дават резултати, допълни още тя.

Скоростта на вятъра, придружаващ валежите, е над 18 м/сек. Няма получени сигнали за наводнени имоти и критични участъци по пътната инфраструктура.

От общинска администрация призовават гражданите да се съобразяват с обявения оранжев код за област Сливен, а при нужда сигнали се подават на телефон 112 или на дежурния в Община Сливен 044/66 30 66.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама