Пловдивчани още мислят за винетките

09:16, 30 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре изтича валидността на годишните винетки за 2015 година. Шофьорите, които не са закупили стикер за тази година, могат да го направят от дистрибуторската мрежа- бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове.

Заради увеличението на 97 лева хората се заканиха, че ще карат колите си без винетки. Голямата част от пловдивчани обаче вече са купили стикери, останалите още мислят, показва проучване на Пловдив Topnovini.bg.

Петър Сашев е собственик на два автомобила. На единия, който ползва и по-често, вече е купил винетка. За другия остава покупката следващия месец. „Купих стикера от бензиностнция. Записаха ми регистрационния номер и ми дадоха касовата бележка. Сега и нея пазя“, казва Сашев. Според него увеличението на стикерите натоварва много семейния бюджет.

Илия Гайдаджиев също е купил вече. „Искам или не трябва. При една проверка от КАТ не ми се плащат още глоби“, казва и Стоян Илиев. „Купих си още снощи. Това е най-скъпата и грозна винетка, която съм виждал“, твърди Георги Стамболиев.

Десислава  Ташева, която е шофьор с 20-годишен стаж все още не се е снабдила със стикера, но ще го направи днес или утре. „На личната кола все още не съм купил винетка. Замислям се дали да не карам на месечни, които струват 30 лева“, категоричен е Ивелин Петричев.

Много пловдивчани смятат да купят винетка, но едва когато им се наложи да излизат извън града. „Няма смисъл да пътувам през май, а да си купя винетка от февруари“, счита Ангел Искрев. „Не съм купил, защото не знам кога ще пътувам“, казва Стамен Кантарев.  Елена Томова е категорична, че пътува през годината два или три пъти и ще ползва месечна. „Защо не приеха предложението на Мая Манолова за еднодневни. Щяха много да ни улеснят“, пита Томова.

Костадин Стефанов пък е голям критик на правителството. „Трябва да има елемент на логична справедливост. Ако излизаш 2 пъти в годината извън града, трябва да си платиш само това,което си ползвал“, казва Стефанов. Пловдивчанин, който пожела да остане анонимен, заяви, че мината година е ползвал фалшива винетка за 40 лева. Сега заради увеличението на цената според него ще се вдигне и стойността на фалшификатите до 60 лева. „И няма да има смисъл да рискувам“, завършва той.

От агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и ГКПП. Винетки се продават в над 3300 разпространителски пункта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама