Станка Златева се раздели по шампионски с борбата, в Сливен ще прави зала

09:17, 30 яну 16 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-титулуваната ни състезателка в женската борба Станка Златева се раздели по шампионски с любимия спорт. Петкратната световна шампионка, която обяви край на състезателната си кариера, бе почетена от двама министри – на спорта Красен Кралев и на земеделието Десислава Танева. Церемонията бе по време на турнира „Дан Колов - Никола Петров”. Златева получи и почетна купа от президента на българската федерация по борба Валентин Йорданов. Шампионката бе наградена и от кмета на Сливен Стефан Радев.  Сред гостите в залата бяха много олимпийски шампиони и медалисти от големи първенства, съобщават от БФ по борба.

Министерството на младежта и спорта ще подкрепи изграждането на зала по борба в Сливен, за която кметът на града Стефан Радев обеща на Станка Златева да дари терен. Това обяви министър Красен Кралев по време на официалната церемония.

„Много емоционален момент. Станка е голяма личност и голям спортист, достоен за възхищение и подражание. Пожелавам й успех на новото поприще като треньор в националния отбор за кадетки и й обещавам съдействие за изграждането на новата зала по борба, която ще направим заедно с Община Сливен. Станка има визията да направи клуб, който да се занимава основно с жени и млади момичета и заслужава подкрепа”, заяви Кралев.

„Станка Златева е един прекрасен и чистосърдечен човек. Искрено й желая да се гордее със своите състезатели, както ние бяхме горди с нея, докато побеждаваше..Успешен път от тук нататък!”, каза  министър Десислава Танева.

„Станка Златева е богатство за Сливен. Трябва да я пазим и подкрепяме, защото е пример за младите за спортно майсторство, дух и човещина.  Желая й още много успехи в бъдеще!”, добави към пожеланията Стефан Радев .

„Развълнувана съм, благодаря на всички, които ме уважиха", каза Златева."Винаги съм казвала, че мен в България хората ме уважат и обичат, за което им благодаря много. От известно положение, в нашия спорт наистина има лек спад. Много е трудно вече децата да ги задържиш в залите, има толкова компютри, игри, телефони...  те вече са облъчени. Никой не иска да ходи и да тренира в залата. Никой не иска да има резултати, някак си нещата станаха по-лесни. Никой не иска да се бори нещо да направи сам. Виждам, че държавата се опитва да прави нещо, но ние сме малка страна и нямаме такъв ресурс. Дали имам нерви да бъда треньор? Честно казано, спокойствието, което ми е нужно, го имам. Провеждаш тренировката, но зависи от човека, кой иска да научи и кой не иска. На мен ми е било напрегнато с това, че съм искала толкова много да да постигна дадена цел и постоянно съм търсела. Но напрежението винаги те стиска за гушата. Сега някак си ми е спокойно."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама