Русенската библиотека кани на "вечния танц на любовта"

09:23, 30 яну 16 / Култура 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Богат и разнообразен културен афиш е подготвила Регионалната библиотека "Любен Каравелов" за февруари, съобщи нейният директор Теодора Евтимова.

"Нека се обичаме и да играем вечния танц на любовта!" е инициативата, посветена на 14 февруари, в който се отбелязва и Деня на влюбените. По този повод през целия ден на 15 февруари от 8:30 до 18:30 ч. в "Заемна за дома" ще има много изненади и награди за читателите, които покажат, че обичат да танцуват.

Културният институт ще бъде домакин и на две премиери на книги през втория месец на 2016 г. На 12 февруари от 17:30 ч. е представянето на стихосбирката "Между две секунди" на младата поетеса Магдалена Абаджиева. Авторката е завършила "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски" и е специализирала в Рим и Любляна. В момента работи като аистент в Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" в София. През 2013 г. издава дебютната си стихосбирка "Излекувана забрава". Втората й поетична книга "Между две секунди" предсто да излезе от печат и за Италия.

"Православният път" е заглавието на втората книга, чиято премиера ще се състои в Русенската библиотека. Тя е предвидена за 17 февруари от 17:30 ч. Неин автор е един от най-авторитетните имена в тази област - митрополит Калистос Уеър. Той е църковен деятел и писател-модернист, който е със значителен принос разкриването на богатството на православната традиция. Книгата му е определяна като повече от теория за вселената, повече от учение, записано на хартия и според автора е пътят на живота в най-дълбокия и всеобхватен смисъл на думата. Прецизният превод, терминологичната точност и език на българското издание е резултат на усилията на преводача Божидар Питев и редактора Мариян Стоядинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама