Административно наказание за жена, ударила училищен възпитател

09:41, 30 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за налагане на административно наказание на жена, нанесла побой на училищен възпитател.

Теменужка Я. е обвинена в това, че на 11.11.2015г. в двор на Основно училище „Филип Тотю” с. Върбовка, обл. В.Търново ударила шамар и причинила лека телесна повреда на Надежда Ф – младши възпитател в същото училище, при изпълнение на службата й.

Възпитателката, съгласно изготвен график, след обед имала самоподготовка с учениците от първи клас. В междучасието дъщерята на обвиняемата, която е трети клас, дошла при първи клас. Между нея и едно от децата възникнал конфликт, тя хванала и оскубала една от първокласничките. Възпитателката разтървала децата, но те отново се сбили и се наложила да ги разтървава втори път. Започнала да убеждава двете деца ,че не трябва да се бият, че са в едно училище и от едно село. Това ги успокоило и третокласничката си тръгнала. Малко по-късно в училищният двор дошла майката на третокласничката, видяла възпитателката, насочила се към нея и я ударила.

За това деяние законът предвижда наказание глоба от 1000 до 5000 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама