Габриела Петрова участва в „Нощта на шампионите“

09:43, 30 яну 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Спортист за годината 2015“ Габриела Петрова каца от Полша късно днес, буквално часове преди специалната церемония „Нощта на шампионите" за най-добрите спортисти и треньори за 2015 години.  Състезателката в тройния скок от спортен клуб по лека атлетика „Локомотив Пловдив“ до вчера беше на подготвителен лагер за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

 „Доволни сме от проведените тренировки“, каза наставникът на Габриела Атанас Атанасов. Той уточнява, че  за наемът на залата за тренировки, част от спортните екипи и  лагерите, които не се поемат от федерацията им помага пловдивска фирма. Та е производител на висококачествена козметика от българско розово масло и е спонсор на клуба от 4 години. „Без тази финансова подкрепа няма как да създаваме шампиони“, подчертава  треньорът Атанасов.

Габриела Петрова е една от претендентките за първия „Венец на победителя", ще стане ясно по време на „Нощта на шампионите“, което е утре. Новият почетен знак на Министерството на младежта и спорта ще връчи за първи път на церемонията министър Красен Кралев.

Припомняме, че Петрова стана четвърта на световното в Пекин и спечели сребърен медал от европейското в зала в Прага. Лекоатлетката стана втора в надпреварата „Спортист на годината“ за Пловдив за 2015 година. Тя беше изпреварена от гребкинята Станилия Стаменова, която е шампион на световното първенство за мъже и жени в Милано, както  и на европейското първенство в Чехия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама