Карлово протестира днес

10:07, 30 яну 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите в Община Карлово излизат на протест днес в 12 часа пред паметника на Апостола. Една от причините според кмета на града Емил Кабаиванов е, че се прави се опит да се подменят части от българската история и това не е единичен случай, а тенденция през последните години. Според него това не са промени, а опит да се подменят части от българската история, което  е кощунство". Емил Кабаиванов заяви, че според него подмяната е тенденциозна и е започнала с намаляване на часовете по история и литература.

Припомняме, че в четвъртък ОбС Карлово кметът прочете и специална декларация. Ето част от текста: "Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Младото поколение трябва да бъде възпитавано в дух на родолюбие и традиционни български ченности. Оценявайки последните изявления на министъра на образованието като принос към тази порочна тенденция, ние се обявяваме за пресичане на опитите му да въвлече министерството в този порочен процес и призоваваме президента, НС и МС да предприемат адекватни мерки за спиране на процеса.

Декларацията завършва с думите, че наследниците на българските възрожденци, откриват подписка и призовават гражданите да изразят своето отношение срещу опорочаването на националната памет.

Очаква се в шествието да се включат хора от цялата страна включително от  Клисура, Калофер и Сопот.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама