Положителни температури в края на януари и началото на февруари в Русе

11:24, 30 яну 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1.7 градуса е температурата измерена в Русе в часовете до 11 на днешния 30 януари. По-рано тази сутрин след 8 ч. тя е била паднала до минус 0.8 градуса, съобщиха за Topnovini.bg дежурните хидрометеоролози.

Видимостта между 9:23 и 9:58 ч. пък е била намалена до 100 м., след което започна да се изяснява и към момента е до 400 метра.

Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология днес и утре температурите в Русе ще се задържат положителни - до 10 градуса днес, между 0 и 7 градуса утре, а в първия ден на февруари - да стигнат и до плюс 11 градуса.

Не се очакват валежи до понеделник, когато на отделни места в Северна България ще превали слабо с количества до около 1-3 л/кв.м.

През последното денонощие нивата на повечето от наблюдаваните реки са се повишавали в резултат на снеготопенето. Водните количества в по-голяма част от страната са около праговете за високи.

За Дунавския басейн регистрираните колебания на речните нива са от -19 см до +132 см.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавски басейн днес и утре водните нива на реките ще продължат да се повишават в резултат на снеготопенето. От 1февруари обаче нивата на реките в целия водосбор се очаква да започнат да спадат. Водните количества ще бъдат под праговете за предупреждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама