Съставиха три акта за лов на птици в защитени територии край Бургас

11:53, 30 яну 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три акта са съставени от РИОСВ - Бургас за лов на птици в защитени територии, съобщиха от екоинспекцията. Нарушенията са установени в сряда в района на защитена местност Бургаски солници при съвместна проверка с РДГ-Бургас, и Българска фондация „Биоразнообразие“ /БФБ/.  Инициативата е на Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ като част от съвместната дейност по контрол спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и на Закона за опазване на биологичното разнообразие  във важни за опазването на зимуващите гъски зони, каквито са  „Атанасовско езеро“,  „Бургаско езеро“ и  „Мандра – Пода“.

Констатирано е и използване на електрическо звуковъзпроизвеждащо устройство за примамка в близост до езеро Вая, за което е съставен констативен протокол от експертите на РДГ - Бургас.

В последните дни от ловния сезон в района на Бургас се правят засилени проверки за отстрел на защитени  видове водоплаващи птици, както и за лов в защитените територии. Инспекторите проверяват за отстреляни защитени видове като червеногушата гъска и малката белочела гъска. Проверява се и за  спазването на режима на защитените територии.

Проверките продължават и днес, както и през утрешния ден. Основната цел на смесените патрули е да се осигури безопасното зимуване на птиците преди края на ловния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама