Захариева: Абсурд е, че оставката на Танев била за отклоняване на вниманието

12:29, 30 яну 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като латиноамерикански сериал и абсурд определи правосъдният министър Екатерина Захариева коментарите, че оставката на колегата й Тодор Танев и протестите да са за отклоняване на вниманието от доклада на Европейската комисия за правосъдието и вътрешния ред, предаде Дарик.

"Това е абсурден сценарий. Чуха се абсурдни неща, дори и, че протестите са за отклоняване на вниманието, сега и оставката. Напротив, двама вицепремиери и аз дадохме пресконференция и изобщо не сме бягали от доклада. Моят призив няколко дни е нека да не забравяме доклада, той не е за една седмица. Работата по доклада тепърва предстои", каза Захариева.

Захариева подкрепи вицепремиера Меглена Кунева в номинацията й за нов просветен министър, като обяви, че това е удачно решение, а опитът на Кунева е „огромен и тя ще успее да се справи“.

Екатерина Захариева не скри и критиките си към Висшия съдебен съвет (ВСС). "Истината е, че от четири месеца се занимаваме със скандали. Всеки път на ВСС повече от 2-3 часа отнемат за реплики и дуплики и фактът е, че самата същност на реформата остава на заден план, дебатите по закона, дебатите по електронното правосъдие. Затова ми се иска ВСС да се фокусира освен върху тези неща и върху същината на работата", каза тя.

Тя отново повтори, че изпратеният от премиера Бойко Борисов СМС до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не може да се разглежда като заплаха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама