ДБГ: Варна продължава да изостава от Бургас

12:53, 30 яну 16 / Политика 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна, за съжаление, продължава да изостава от Бургас въпреки по-доброто географско разположение на града. Това заяви във Варна депутатът от Реформаторския блок и заместник-председател на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев. 

Той посочи, че Варна трябва да стане транспортен модален хъб, тъй като географски локацията на града е много по-добра от тази на Бургас.

По думите на народния представител добри възможности за развитие в тази насока предлага проектът "Аспарухов вал", който предвижда премахването на Аспаруховия мост и прокарването на транспортен тунел под плавателния канал "Море-езеро". По този начин големите и високи кораби, които сега не могат да преминават под моста, няма да имат пречка да плават до Пристанище "Варна Запад". 

Депутатът Ананиев изрази надежда, че през новия си мандат кметът Иван Портних ще съумее да направи Варна конкурентна на Бургас. 

"Варна предлага много възможности, стига да се работи със стратегия – краткосрочна и дългосрочна", подчерта народният представител пред журналисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама