Ивелин Попов e футболист на годината

12:58, 30 яну 16 / Спорт 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистът на "Спартак" (Москва) Ивелин Попов стана футболист на годината. Той събра 241 точки от гласуването на журналистите. Негови подгласници станаха Ивайло Чочев (108) и Георги Миланов (61).

"Щастлив съм, че съм тук сред толкова приятни хора - футболисти, треньори, деятели. За мен е чест. Много съм развалнуван, да се надяваме през другата година да ви зарадваме още повече", каза Попов, който получи две предизвикателства, които трябва да изпълни през следващата година.

Едното е колкото първи места е получил от спортните журналисти, толкова топки да подари на някоя школа по негов избор. Другото предизвикателство пред Попов е да си избере българче от някоя школа и да му стане ментор, да тренира с него и да го покани на свой мач.

За треньор №1 на България бе избран Станимир Стоилов, който направи фурор с казахстанския Астана. Втори е наставникът на Черно море Никола Спасов, а трети Георги Дерменджиев, който води Лудогорец.

Призовите места в класиранията по постове за най-добрите играчи в "А" група, бяха обрани от футболисти на Левски, Литекс и Лудогорец. 

В церемонията не участваха голяма част от наградените играчи, както и ръководството на БФС. Наградите връчи спортният министър Красен Кралев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама