Половината британци искат страната да остане в ЕС

13:06, 30 яну 16 / Свят 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 54 процента от британците искат страната им да запази членството си в Европейския съюз. Това показват резултатите от социологическо проучване на ComRes, направено за вестник "Дейли мейл". 36 на сто от анкетираните смятат, че Великобритания трябва да напусне Общността.

Ако днес се провежда референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, повечето британци ще гласуват за оставане в съюза, отбелязва изданието.

Наскоро проведени проучвания на обществените нагласи по въпроса сочеха, че разликата между двата лагера намалява, а някои социологически изследвания дори показваха по-висок процент на британците, желаещи Великобритания да напусне ЕС.

Предполага се, че премиерът Дейвид Камерън ще насрочи референдум за членството в ЕС на 23 юни, ако успее да си осигури исканите пред Брюксел отстъпки за реформи в Общността на срещата на върха на ЕС на 19 февруари.

23 юни, четвъртък, е единствената подходяща дата заради предстоящото Европейско първенство по футбол 2016, тъй като Англия, Уелс и Северна Ирландия се класираха за турнира, а по време на първенството избирателната активност може да е по-ниска, отбелязва изданието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама