Атанас Мерджанов: Организацията на БСП в област Добрич върви по възходящ път

16:22, 27 фев 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добричката областна организация на БСП върви по възходящ път, посочи на пресконференция Атанас Мерджанов – член на Изпълнителното бюро на БСП, говорител на Националния съвет на партията, зам.-председател на ПГ на БСП. Именно той, след разпределение  между членовете на изпълнителното бюро на БСП,  ще наблюдава областната организация на партията, съобщи областният лидер на социалистите Росен Карадимов.

По думите на Мерджанов,  Добричката партийна организация през последните няколко месеца е направила сериозни стъпки по отношение на засиленото представителство в местната власт. „Смятам, е тя ще държи на този тип политическо поведение за разширяване на влиянието, привличане на нови млади членове на БСП, уплътняване на експертния капацитет”, каза още той.

По думите му, отношението на националното ръководство към ситуацията в област Добрич е чувствително, както от гледна точка на резултатите, които БСП постигна на местните избори, така и като проблеми, които касаят българските граждани, земеделските производители и всички предприемчиви хора в област Добрич. „Ние се намираме в предконгресна ситуация и за нас е жизнено важно нашите представители по места да работят активно в интерес на всички граждани, независимо от изборните резултати. Грижата за укрепването на общинските партийни структури, за подмладяването на партията, за  организационната й здравина и мобилност ще е една от основните в работата ни през следващите няколко месеца”, каза още той.

Ангажира се да бъдат поставени в парламента редица питания и актуални въпроси към здравния министър във връзка със закриването на места в болница Тузлата в Балчик.

На пресконференцията присъстваха още народният предстатвител проф. Светла Бъчварова, както и зам.-председателите на областния съвет на БСП Нина Ставрева и Мая Димитрова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама