След среща с Борисов земеделците склониха да подпишат коалиционното споразумение

16:35, 27 фев 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БЗНС ще подпише анекса към коалиционното споразумение между управляващите партии. Това стана ясно след заседанието на националното ръководство на формацията, на което беше потвърдена подкрепата за военния министър Николай Ненчев, предаде БНР.

Земеделците имаха сериозни резерви към документа, като настояваха в него да залегнат конкретни ангажименти и срокове за изпълнението им. Реформатори прогнозираха, че БЗНС също няма да одобри меморандума.

Ненчев е обявил, че сигурността на страната ни в условията на усложнената ситуация с бежанската криза остава основният приоритет в работата му на министър. Това е бил сред най-основните му лични и на партията аргументи да подкрепи коалиционното управление между ГЕРБ и Реформаторския блок, подписвайки анекса към договора, което предстои да се случи. 

Ненчев е разказал, че още вчера е имал среща с премиера Борисов, на която получил подкрепата му. "Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента. Имах разговори с председателя на ДСБ, с колегите от Гражданския съвет, от които също получих възможно най-висока оценка и категорична подкрепа и настояване от тяхна страна да запазя поста си. В този смисъл нямам колебание, запазвам поста, който изпълнявам, както и длъжността, която заемам. Продължаваме разговорите, правим всичко възможно и ще направя всичко възможно да запазим целостта на Реформаторския блок", заявява Ненчев.

Междувременно в Сандански Борисов заяви, че се надява Ненчевда подпише споразумението. „Много е смешно. Това е все едно Цветанов да остане в опозиция на кабинета, а аз да съм премиер. Радан е в опозиция, а Москов – в опозиция. Ненчев – шеф на военните сили, да го реши този парадокс, защото на мен ми омръзна. Всички закони на отбраната минаха – факт. Осигурих финансиране за всички проекти, които имаше в Министерство на отбраната. Проблем на РБ бил, че Корман Исмаилов и Касим Дал имали проблем с него – тогава да си го решават вътрешно. Надявам се да престанат, защото не можем да обясним на обществото това, което правят“, подчерта Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама