Среднощни проверки в дискотеките в Търговище

18:26, 27 фев 16 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 непълнолетни, които са били в заведение през нощта бяха хванати по време на полицейски проверки в Търговище, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Акцията е част от специализирана полицейска операция за предотвратяване на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, разпоредена от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.

В областта са проверени шест питейни и увеселителни заведения, 57 моторни превозни средства и 210 лица. За констатираните от тях нарушения полицейските служители са съставили 8 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и са наложили 14 глоби по фиш по същия закон. В хода на проверките в заведения са установени две нарушения на Закона за частната охранителна дейност, за което са съставени актове за установяване на административно нарушение по този закон.

Децата, които в нощните часове са били навън са предадени на родителите им, а на последните са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за закрила на детето. Акт по същия закон е съставен и на собственик на едно от проверените заведения.

Установени са и 14 лица без документи за самоличност, за което са им съставени актове. Проверките продължават, съобщиха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама