Атаките срещу Ненчев са "гърч на задкулисието в политиката", смятат от БЗНС-Бургас

19:03, 27 фев 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като "отчаян гърч на задкулисието в българската политика" представителите на БЗНС в Бургас определиха нападките от страна на определени медии срещу личността на министъра на отбраната и председател на ПП "БЗНС" Николай Ненчев. В писмо до средствата за масова информация земеделците твърдят, че категорично подкрепят и се гордеят със своя лидер.

"Това мрачно задкулисие, често в услуга на други държави, трудно ще прости на министър Ненчев устойчивата антикомунистическа риторика и проатлантическа политика. В резултат на тази проевропейска политика, днес са факт споразумение между Полша и България за ремонт на двигатели за изтребители МиГ-29 и техническо споразумение между България и НАТО за изпълнението на проект "Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО в София", се казва в позицията.

От формацията приемат като изключителен успех в упражняваната от Ненчев власт, още реформите в служба „Военна информация“, чийто венец беше разсекретяването на досиетата на комунистическото военно разузнаване.

Към визитката за успешния мандат на Николай Ненчев като министър на отбраната се посочва и прекратяването на неизгодни договори във ВМА и трупането на дългове на болничното заведение. Запазването на статутът и социалните придобивки на военнослужещите в България.

„Убедени сме, че обществеността забеляза и оцени високо адекватната и навременна реакция на министър Ненчев и военнослужещите от БА за подпомагане на населението и справяне с бедстията в резултат на природни стихии в община Елхово, Рила, община Смолян, Белмекен“, твърдят още представителите на БЗНС-Бургас.

Малко по-рано днес БЗНС обяви, че ще подпише анекса към коалиционното споразумение между управляващите партии. Земеделците имаха сериозни резерви към документа, като настояваха в него да залегнат конкретни ангажименти и срокове за изпълнението им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама