Мустафа Карадайъ за ДОСТ: Ренегати втора употреба се представят за либерали

20:41, 27 фев 16 / Политика 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Несъстоятелно е ренегати, втора-трета употреба, които сами не могат да изброят партиите, през които са минали, днес да се опитват да се представят като автентични либерали, като за пореден път се опитват да осмислят съществуването си, съизмервайки се с ДПС, заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ във Велинград, съобщават от пресцентъра на ДПС.

По-рано екслидерът на ДПС Лютви Местан събра инициативен комитет за учредяването на формацията си ДОСТ.

“ДПС, както каза нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, не може да се изгради отново, не може да се подмени”, категоричен е Карадайъ.

Според него хората около Местан заявяват, че искат да са проевропейска партия,  но „истината е друга - ДПС е европейската либерална партия на България. Те казват, че искат да са пронатовски, но България отдавна е член на НАТО и именно ДПС проправи пътя на страната ни към пълноправното членство в НАТО”.

Според него ДПС е създадена, за да отстоява основните човешки ценности – правата и свободите на всички български граждани и „независимо от предизвикателствата на времето, независимо от предателствата, остава, доказала своята национална значимост и отговорност”.

„ДПС е твърде висока летвата, тези хора нямат ръста да я прескочат”, сигурен още съпредседателят на ДПС, който присъства на отчетно-изборната конференция на партийната структура във Велинград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама