Масирани полицейски проверки на крими контингента в Сливен

21:53, 27 фев 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържани са двама обявени за общодържавно издирване по досъдебни производства, двама извършители на престъпления в Котел и Нова Загора за кражба и унищожаване на имущество, образувано бързо производство по ЗДвП, иззети  3 400 къса контрабандни цигари, съобщиха от полицията. Това са само първите резултати от снощните масирани проверки по пътищата, заведенията, обществени места и игрални зали в сливенско.

В хода на спецакцията е задържано едно лице, оказвало съпротива на полицейските органи при изпълнение на служебните им задължения в Котел. Проверени са 94 лица, 24 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта. Лицата са проверявани за носене на огнестрелно и хладно оръжие, наркотици и редовни лични документи. Респектирани са прояви на демонстративно поведения и явно неуважение към нормите на обществото. Съставени са 26 акта по ЗБЛД, ЗМВР и Наредбата на общината.

Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението. По пътищата в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са проверени 78 автомобила, съставени са 17 акта и 38 фиша за нарушаване на Закона за движение по пътищата. Образувано е едно бързо производство на неправоспособен.

Масираните проверки са по разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, на територията на цялата страна. Действията на ОДМВР-Сливен са съгласувани с административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура-Сливен.

Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама