Франческо Аниле гостува в Софийската опера в „Тоска“ и „Селска чест“

00:00, 28 фев 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прочутият на много сцени в целия свят италиански тенор Франческо Аниле ще гостува за първи път в Софийската опера в две заглавия – „Тоска“ от Джакомо Пучини на 5 март и „Селска чест“ от Пиетро Маскани на 10 март, съобщават от операта.

Аниле ще се превъплъти в Марио Каварадоси в шедьовъра на Пучини. Като Тоска ще му партнира Габриела Георгиева. Скарпия ще изиграе Бисер Георгиев, Анджелоти ще е Ангел Христов, Клисар - Антон Радев, Сполета - Николай Павлов. Участват също Александър Георгиев, Димитър Станчев и Антония Иванова. Диригент ще е румънецът Юрие Флореа, режисьор на постановката е Пламен Карталов.

Под негова режисура е и второто заглавие, в което ще гостува Франческо Аниле, „Селска чест“ от Маскани, в което той ще изиграе Туриду. Сантуца ще е Мариана Цветкова, Лучия - Румяна Петрова, Алфио - Веселин Михайлов, Лола - Цвета Сарамбелиева. Диригент е Кръстин Настев.

Франческо Аниле има две музикални образования – кларинет и пеене. Завършва с пълно отличие консерваторията „Франческо Чилеа“ в родния му Реджо ди Калабрия.

Първоначално се обучава при баритона Алдо Проти от Кремона. Впоследствие преминава в теноровия диапазон и специализира при тенора Отавио Тадеи във Флоренция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама