Прощаваме се с председателя на 38-мия парламент Йордан Соколов

08:01, 28 фев 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпращаме председаеля на 38-ото Народно събрание Йордан Соколов, който почина на 24 февруари.

Поклонението пред тленните му останки ще се състои от 11.00 часа в зала „Света София” в сградата на парламента на пл. "Княз Александър І ”№1.

Припомняме, че в сряда депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на големия български юрист, политик и държавник.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви от парламентарната трибуна, че с ярко си присъствие в политическия и държавния живот на България Йордан Соколов посветил на утвърждаването на демократичните ценности, на напредъка и благоденствието на страната ни. Тя подчерта, че Соколов ще бъде помнен като един от мъдрите, зрелите и отговорни политици на българския преход, като честен и принципен държавник, който във всички политически действия следва своите принципи и морал.

„Приносът му за демократичния напредък и европейския път на България винаги ще бъде помнен и почитан от обществото ни”, заяви още Цецка Цачева.

Йордан Соколов почина на 83-годишна възраст. Той бе народен представител в 37, 38 и 39-то Народно събрание. Освен председател на 38-ия парламент, той бе и министър на вътрешните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама